Loopbaancoaching

De toekomst overkomt ons niet zomaar; die wordt gecreŽerd.

Will en Ariel Durant

 

 

 
 

Wanneer is het zinvol? 

  • U  vraagt zich af of uw huidige functie goed bij u past en welke alternatieven er  zijn.

  • U loopt vast in uw huidige werk en zoekt iemand die u kan coachen.

  • U bent door een reorganisatie genoodzaakt om u opnieuw te oriŽnteren en zoekt iemand die u kan helpen bij het in kaart brengen van uw wensen, mogelijkheden en u zonodig kan ondersteunen bij sollicitaties.

 Het doel van loopbaancoaching kan dus verschillend zijn, bijvoorbeeld: effectiever functioneren in de huidige functie, interne herplaatsing of outplacement. Mijn uitgangspunt is dat iedereen de regie heeft over zijn eigen loopbaan. Echter, in de praktijk ervaren mensen nog vaak dat zij de regie niet hebben, maar de dupe zijn van de omstandigheden. Een loopbaancoach kan dan ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door het stellen van de juiste vragen, het geven van informatie en advies. 

 

Een positieve ontwikkeling is, dat leidinggevenden in toenemende mate de rol van coach vervullen. Zowel de prestaties als de ontwikkeling van de medewerkers staan daarbij centraal.   Het inschakelen van een externe loopbaancoach is dan ook in veel situaties niet nodig. Echter, bij de meer complexe loopbaanvragen kan het de leidinggevende ontbreken aan tijd en expertise. Daarnaast kan er sprake zijn van tegenstrijdige belangen waardoor de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de leidinggevende in het geding is.